Wednesday, January 20, 2010

Maskiball

Reedel oli Estonias tudengitele soodushind ning käisin järgmist Verdi ooperit vaatamas. Halba hakkasin aimama juba siis kui peategelane lavale tuli. See oli vana tuttav Alfredo "La Traviatast". Kahjuks puudub tal ooperilauljale väga vajalik omadus - hääl. Teised peategelased olid ka suhteliselt nõrgad. Neil tundus olevat rohkem tegemist õigesti laulmisega, mistõttu näitlemine ja liikumine jäid hoopis tahaplaanile.

Vähesed head osatäitjad olid kuninga mõrva plaanitsevad sõjaväelased. Kuigi kõrvalosades, laulsid nad selgelt ja võimsalt. Teiste puhul ei saanud itaalia keele mõistmisest küll juttu olla.

Esimene vaatus tundus väga pikk. Vist seetõttu, et nad olid kaks vaatust kokku pannud. Tõeliselt huvitavaks läks enne vaheaega, kui toimusid suureda vastandumised. Teine vaatus oli juba toredam - nagu ka Traviatas oli siis asjal juba jumet. Kahjuks läks kuninga haavamine jällegi kehvade näitlejate tõttu kaduma. See tehti ära nagu nõelapiste või argitoimetus. Oleks oodanud midagi suurejoonelisemat. Aga eks selle korvas hilisem kuninga laul ja andestamine vandenõulastele.

Kokkuvõttev hinne: 3 mitme miinusega. Peab hakkama vist Itaaliasse ooperireisi planeerima :)

No comments:

Post a Comment